Internship

Every semester the Stockholm Region EU Office recruits an intern to our office in Brussels. As Swedish is one of our working languages, full professional proficiency in both Swedish and English is a requirement.  The application period for the spring semester internship 2019 is now open, the following information regarding internships continues in Swedish.

 

Sugen på praktik i Bryssel?

Stockholm Region EU Office söker nu vårterminens praktikant till vårt kontor i Bryssel!

Är du intresserad av EU-politik och vill lära dig mer om hur EU:s beslutsfattande går till samt hur regioners roll i EU-samarbetet fungerar i praktiken? Då kanske du är den vi söker.

Vi arbetar för Europas mest attraktiva storstadsregion. Som praktikant hos oss kommer du vara en del av det arbetet. Rent praktiskt innebär det exempelvis att du får bevaka EU-institutionernas arbete och lagstiftningsprocesser, skriva PM och rapporter, arbeta med omvärldsbevakning och strategiskt policyarbete, gå på seminarium och evenemang, och mycket mer.

Vi letar efter dig som är nyfiken, analytisk, har god förmåga att samla in och analysera information samt är duktig på att uttrycka dig i skrift. Du får gärna ha koppling till Stockholmsregionen på något sätt men det är inget krav. Däremot ser vi det som värdefullt om du har kunskap om, och intresse för, Stockholmsregionens utveckling. Hos oss får du jobba både självständigt och i team. Gillar du dessutom att komma med egna initiativ finns det goda möjligheter att vara med och forma din praktik utefter dina intressen. Du behöver inte kunna allt – det viktigaste är att du vill lära dig.

Du som söker bör vara i slutskedet av eller just ha avslutat dina universitets- eller högskolestudier. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och ytterligare språkkunskaper och utlandserfarenhet ser vi som meriterande.

Stockholm Region EU Office är ett regionkontor i Bryssel. Vi arbetar för Stockholmsregionens Europaförening som utgörs av offentliga aktörer i regionen. Vi bevakar arbetet inom EU:s institutioner och EU:s lagstiftningsprocess och arbetar för att påverka EU-politik i gynnsam riktning för regionen. Därför är det också meriterande att ha god förståelse/intresse för kommunal -och regional verksamhet.

Under din praktiktid erbjuds möjlighet att träffa många aktörer i Bryssel och chans att skapa egna nätverk samt besöka organisationer och institutioner på plats. Du får dessutom arbeta med glada, trevliga och kunniga kollegor.

Praktikperioden är en termin, det vill säga ca 20 veckor. Vårens praktik inleds i början av februari. Vi erbjuder en mindre ersättning.

Skicka ditt personliga brev och CV till cecilia.sjolund@stockholmregion.org senast den 15 oktober.

Om du har frågor eller vill veta mer får du gärna höra av sig till Cecilia Sjölund på tel. +32 (0)478 09 71 74 eller skicka ett mejl till cecilia.sjolund@stockholmregion.org