Internship

Every semester the Stockholm Region EU Office recruits an intern to our office in Brussels. As Swedish is one of our working languages, full professional proficiency in both Swedish and English is a requirement. The application period for autumn semester internship 2019 is now open. The following information continues in Swedish.

 

Sugen på praktik i Bryssel?

Vi söker nu höstterminens praktikant!

Stockholmsregionen är en av Europas mest innovativa och konkurrenskraftiga storstadsregioner. Många frågor som beslutas på EU-nivå påverkar regionens utveckling och tillväxt, direkt eller indirekt. Vårt uppdrag är att bevaka arbetet inom EU:s institutioner, EU:s lagstiftningsprocess och påverka EU-politik i gynnsam riktning för Stockholmsregionen. Som praktikant deltar du i kontorets dagliga arbete, skriver PM och rapporter, arbetar med omvärldsbevakning och strategiskt policyarbete, bevakar seminarium och evenemang, och mycket mer. Du kommer få jobba både självständigt och i team. Gillar du dessutom att komma med egna initiativ, finns det goda möjligheter att vara med och forma din praktik utefter dina intressen. Du erbjuds möjlighet att träffa många intressanta aktörer i Bryssel, att skapa egna nätverk samt besöka en rad olika organisationer och institutioner. Dessutom får du arbeta med glada, trevliga och kunniga kollegor.

Vi söker dig som är intresserad av EU-politik, är nyfiken och analytisk. Du har god förmåga att samla in och analysera information samt är duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Du bör vara i slutskedet av, eller just ha avslutat, dina universitets- eller högskolestudier. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och ytterligare språkkunskaper eller utlandserfarenhet är meriterande. Du får gärna ha koppling till Stockholmsregionen på något sätt, men det är inget krav. Då vi företräder offentliga aktörer på lokal och regional nivå, är det även meriterande att ha god förståelse/intresse för kommunal och regional verksamhet. Du behöver inte kunna allt – det viktigaste är att du vill lära dig!

Praktiskt
Praktikperioden är en termin, det vill säga ca 20 veckor. Höstterminens praktik inleds i början av september 2019 och startar med ett introduktionsprogram. Vi erbjuder ett mindre arvode.

Skicka ditt personliga brev och CV till cecilia.sjolund@stockholmregion.org senast den 21 april. Motivera gärna i din ansökan varför du söker praktik på just Stockholm Region EU Office. Om du har frågor eller vill veta mer får du gärna höra av sig till Cecilia Sjölund per mejl (se ovan) eller på tel. +32 (0)478 09 71 74.

Om oss
Stockholm Region EU Office är ett gemensamt kontor som drivs av lokala och regionala offentliga aktörer i Stockholmsregionen. Huvudägare är Stockholms stad, Region Stockholm och Storsthlm och delägare är Mälardalsrådet, Region Uppsala, Region Gotland, Region Sörmland och Region Västmanland. Vi har i uppdrag att stödja lokala och regionala aktörer i Stockholmsregionen med information och rekommendationer samt ta tillvara Stockholmsregionens intressen genom att kommunicera med EU-institutionerna. Som praktikant kommer du vara en del av kontorets dagliga arbete. Du kan läsa mer om oss här. Vi ser fram emot din ansökan!

Följ oss gärna på Facebook, Twitter och LinkedIn @stockholmregion