Internship

Every semester the Stockholm Region EU Office recruits an intern to our office in Brussels. As Swedish is one of our working languages, full professional proficiency in both Swedish and English is a requirement.  The application period for the autumn semester internship 2019 is now closed. The application period for spring semester internship 2020 will open during autumn 2019. The following information regarding internships continues in Swedish.

 

Om praktik på Stockholm Region EU Office i Bryssel

Vi arbetar för att göra Stockholmsregionen till Europas mest attraktiva storstadsregion, genom att bevaka och rapportera om politikutvecklingen på EU-nivå och ta tillvara Stockholmsregionens intressen i frågor som är viktiga för regionens utveckling.

Varje termin tar vi emot en praktikant till vårt kontor i Bryssel. Är du intresserad av EU-politik? Vill lära dig mer om hur EU:s beslutsfattande går till och hur vi arbetar för att ta tillvara Stockholmsregionens intressen? Då kanske en praktikplats hos oss passar dig. Ansökningstiden för höstterminens praktikperiod är nu stängd och vi öppnar ansökningstiden för vårens praktikperiod i början av 2020. Det kommer annonseras här på vår webbsida och i sociala medier. Så håll utkik i våra kanaler.

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna höra av sig till Cecilia Sjölund på tel. +32 (0)478 09 71 74 eller skicka ett mejl till cecilia.sjolund@stockholmregion.org

Om oss
Stockholm Region EU Office är ett gemensamt kontor som drivs av lokala och regionala offentliga aktörer i Stockholmsregionen. Huvudägare är Stockholms stad, Region Stockholm och Storsthlm och delägare är Mälardalsrådet, Region Uppsala, Region Gotland, Region Sörmland och Region Västmanland. Vi har i uppdrag att stödja lokala och regionala aktörer i Stockholmsregionen med information och rekommendationer samt ta tillvara Stockholmsregionens intressen genom att kommunicera med EU-institutionerna. Som praktikant är man en del av kontorets dagliga arbete. Du kan läsa mer om oss här.

Följ oss gärna på Facebook, Twitter och LinkedIn @stockholmregion