News

Filter

2020.07.16

Michels förslag om EU:s långtidsbudget och återhämtningspaket

Torsdagen den 9 juli presenterade rådets ordförande, Charles Michel, sin så kallade förhandlingsbox om långtidsbudgeten. Vi sammanfattar och förklarar förslaget som kan delas in i sex punkter.

2020.07.15

Vi söker VD till Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel

Vill du ansvara för att driva Stockholms intressen på EU-nivå och vara med att skapa tillväxt och utveckling i vår Stockholmsregion? Vi söker nu en VD till Stockholmsregionens Europakontor AB. Uppdraget innebär att leda en spännande organisation på plats i Bryssel – Stockholmsregionens Europakontor – Stockholms gemensamma röst på EU-arenan.

2020.07.02

Rapport från EU Sustainable Energy Week: Boosting investments for local actions

EU-kommissionen, Europeiska investeringsbanken och Gents vice borgmästare diskuterade olika typer av finansiering och stöd till lokala myndigheter i den gröna omställningen. En ny European City Investment Facility för småskaliga lokala energiprojekt presenterades.

Rapport från EU Sustainable Energy Week : How to successfully design smart sector integration in the twin climate and digital transition

Deltagarna diskuterade tekniska lösningar för en ekonomiskt hållbar klimatomställning. EU har stora möjligheter att bli ledande inom utvecklingen av teknik för ren energi men det behövs tydlig politisk styrning och allokering av finansiering samt långsiktiga investeringar i hållbar teknik och digitalisering.

Load More