News

Filter

2019.09.13

Stockholmsregionens Brysselkontor rekryterar Tobias Eriksson

Tobias har tillträtt tjänsten som EU Policy Officer och kommer att arbeta med bland annat forsknings- och innovationspolitik.

2019.09.11

Digitala frågor står högt på agendan för ny EU-kommission!

Först och främst grattis Ylva Johansson, Sveriges EU-kommissionär, som kommer att ansvara för migration och inre säkerhet. Ett digitalt Europa, en grön deal, utvecklad ekonomi och ett starkare Europa globalt - Det var några av de prioriteringar som den nya kommissionsordföranden Ursula von der Leyen lyfte igår, när hon la fram sitt förslag till ny EU-kommission som, om allt går enligt tidsplan, tillträder den 1 november.

2019.07.05

Nyhetsbrev juli 2019

"På EU-agendan" är nyhetsbrevet för dig som vill hålla dig uppdaterad, följa med i vårt arbete och lära dig mer om EU-politik. Nyhetsbrevet tar nu lite sommarpaus och vi kommer åter i september för att fortsätta uppdatera er om senaste nytt, bjuda på reflektioner och spaningar, så att du enkelt kan hänga med i vad som händer. Nu önskar vi alla en riktigt härlig sommar 🌸☀️

Per Spolander: Demokrati, diplomati och ny politisk agenda

Skriver och reflekterar om det nya Europaparlamentet som nu har tillträtt, att en ny EU-kommission som är på gång att formeras och att en ny politisk agenda för EU-samarbetet för kommande mandatperiod nyligen har klubbats av EU:s stats- och regeringschefer. Den nya agendan nämner glädjande nog behovet av bättre dialog med regionala och lokala aktörer.

Load More