News

Filter

2019.07.05

Nyhetsbrev juli 2019

"På EU-agendan" är nyhetsbrevet för dig som vill hålla dig uppdaterad, följa med i vårt arbete och lära dig mer om EU-politik. Nyhetsbrevet tar nu lite sommarpaus och vi kommer åter i september för att fortsätta uppdatera er om senaste nytt, bjuda på reflektioner och spaningar, så att du enkelt kan hänga med i vad som händer. Nu önskar vi alla en riktigt härlig sommar 🌸☀️

Per Spolander: Demokrati, diplomati och ny politisk agenda

Skriver och reflekterar om det nya Europaparlamentet som nu har tillträtt, att en ny EU-kommission som är på gång att formeras och att en ny politisk agenda för EU-samarbetet för kommande mandatperiod nyligen har klubbats av EU:s stats- och regeringschefer. Den nya agendan nämner glädjande nog behovet av bättre dialog med regionala och lokala aktörer.

2019.06.13

How Stockholm is leading the way for smart cities

‘Being smart is about working in a smarter way with different partners and empowering citizens’. Stockholm is one of the world’s most connected cities, and a beacon for innovators and international talent. We are also a forward-looking city, leading the environmental and smart city agendas. By 2040, we have the ambition to be both carbon neutral and the smartest city in the world. Opinion by Anna König Jerlmyr, Mayor City of Stockholm.

2019.06.05

Vem ska ta över den prestigefyllda rollen som EU-kommissionens ordförande?

EU-valet är över och mandatfördelningen färdigställd. Nu pågår förhandlingar i Europaparlamentet om hur de politiska grupperna ska utformas och vilka koalitioner som ska gälla. Valet resulterade i ett nytt politiskt landskap i Europaparlamentet, utan en tydlig vinnare, vilket gör förhandlingarna extra spännande. I och med att en ny mandatperiod inleds ska även en ny EU-kommission tillsättas och en av de viktigaste diskussionerna som pågår just nu är vem som ska ta över den prestigefyllda rollen som EU-kommissionens ordförande.

Load More