Vi söker VD till Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel

Other | 15-07-2020

Vill du ansvara för att driva Stockholms intressen på EU-nivå och vara med att skapa tillväxt och utveckling i vår Stockholmsregion? Vi söker nu en VD till Stockholmsregionens Europakontor AB. Uppdraget innebär att leda en spännande organisation på plats i Bryssel – Stockholmsregionens Europakontor – Stockholms gemensamma röst på EU-arenan.

Stockholm vill bli Europas mest attraktiva storstadsregion. Arbetet på kontoret i Bryssel bidrar till denna målsättning genom att samla Stockholmsaktörer och arbeta med frågor som är prioriterade för Stockholm. Vi jobbar exempelvis för ökade satsningar till forskning och innovation, att skapa goda förutsättningar för att nyttja de möjligheter som skapas av digitalisering, att utveckla ett hållbart transportsystem i Europa samt verka för en hållbar grön omställning.

Kontoret företräder flera offentliga organisationer i Stockholmsregionen där huvudaktörerna är Stockholms stad, Region Stockholm och STORSTHLM. Stockholmsregionens Europakontor AB ägs av Stockholmsregionens Europaförening, en förening bestående av Stockholms stad, Region Stockholm och STORSTHLM. Föreningsstyrelsen utgörs av förtroendevalda och bolagsstyrelsen utgörs av ledande tjänstepersoner från respektive organisation i föreningen.Läs mer om vår organisation här. Som VD har du övergripande resultat- och ledningsansvar och rapporterar direkt till bolagsstyrelsen och föreningsstyrelsen samt är föredragande i föreningsstyrelsen.

Mer om tjänsten och hur du ansöker
Poolia ansvarar för rekryteringen. Läs deras annons här.